_ instalațieProiectul Heavy Light – Photonic Sculptures constă într-o serie de compoziții 3D a căror volume și detalii provin de la obiecte scanate în atelierele RATT.
Lucrările invită la o reflexie asupra transformării continue prin care trece tehnologia odată cu societatea. Urmărind contrastul dintre masivitatea relicvelor industriei grele și flexibilitatea tehnologiei contemporane am experimentat cu unelte care se folosesc de lumină (scanner 3D) pentru a lua mulaje digitale și pentru a le imprima (SLA printer).
Sculpturile sunt materializate prin proces stereolitografic unde formele rezultate sugerează structurile pe care ni le construim și deconstruim prin tehnologie, cu fragmente pierdute ori distorsionate în tranziția spre digital. Rolul omului se schimbă în acest proces de reinvenție a uneltelor – atât ca producători cât și ca public suntem influențați de posibilități actuale pentru a crea contexte, estetici și funcții noi pentru obiectele pe care le creăm.


LAPSUS este un spațiu de proiecte și un laborator în Timișoara focusat pe experiment transdisciplinar și abordări colaborative în creație artistică. A fost înființat în octombrie 2017 iar în prezent funcționează ca rețea de practicieni emergenți, cu background în arte vizuale și în maker culture, sondând potențialul creativ/distructiv al noilor tehnologii. Pentru proiectul Progres, schimbări de paradigmă, Lapsus e reprezentat de Alex Boca, Gabriela Ciobanu și Andrei Dinică-Nicolescu.